Small milk and chocolate buns

sweet milk buns

french version english version italian version (SCROLL DOWN)

I have an “internal” war between my moral responsibility and the craving that I have for bread, in all its forms. Well, this “war” is doomed; it’s completely useless ringing around. After 3 days of resistance, I find my body walking inside a bakery or preparing some bread. These sweet buns came together with the necessity to dip something soft and sweet in my morning coffee. I saw them on Simona’s blog some months ago and finally the resistance is over. Let’s join me reinterpreting her recipe. Maybe it’s not the perfect recipe for a party, but I’m sure someone at Angie’s will love my sweet buns anyway!

Ingredients (for about 15-18 buns)

260 gr. of all purpose flour • about 8 gr. of fresh yeast • 50 gr. of milk • 15 gr. of maple syrup (or sugar) • 2 eggs • 4 gr. of salt • 110 gr. of butter • 1 egg yolk + milk for brushing • 120 gr. of chocolate chips

  • Heat the milk until it begins to boil, turn it off and let cool;
  • In a bowl, put the flour to form a hole, dissolve the yeast with the milk and put the liquid in the middle, do not mix and let stand, covered, 1 hour;
  • Add eggs, syrup and salt to the flour mixture, form a ball and knead for 10 minutes by hand (5 minutes with a mixer)
  • Add the butter, cut into squares and mix further 10 minutes *;
  • Add the chocolate chips by mixing and let stand, covered, 3-4 hours;
  • Put kneading on floured surface and take small amounts of dough, give the form of a roll each piece;
  • Put the bread on a tray lined roasting pan with parchment paper;
  • Mix egg yolk with milk and brush each roll, let stand covered for about 45 minutes;
  • Preheat oven to 180 °;
  • Bake 25 minutes, allow to cool before tasting.
  • Keep them in a metal box for 3 days max.

* Kneading will be very sticky, add a little flour only to remove it from the surface or mixer bowl.

Petits pains au lait et pépites de chocolat

pain au lait et pépites de chocolat

Définitivement, ma lutte pour ne pas céder à la tentation du pain, sous toutes ses formes, est vouée à l’échec. Au bout 3 jours, je succombe dans une boulangerie ou   dans le désir d’en préparer. Ces petits pains sont arrivés avec l’envie de plonger quelque chose de tendre et doux dans mon café. Je les avais vus sur le blog de Simona, il y a quelque temps, mais ce n’est plus l’heure de résister, alors à mon tour d’interpréter sa recette.

Ingrédients (pour environ 15-18 petits pains):

260 gr. de farine tout usage • environ 8 gr. de levure fraîche • 50 gr. de lait • 15 gr. de sirop d’érable (ou de sucre) • 2 œufs • 4 gr. de sel • 110 gr. de beurre • 1 jaune d’œuf + du lait pour badigeonner • 120 gr. pépites de chocolat

  • Réchauffez le lait jusqu’à ce qu’il commence à bouillir, éteignez-le et laissez refroidir ;
  • Dans un bol, mettez la farine en formant un trou, dissolvez la levure avec le lait et mettez le liquide au milieu, ne mélangez pas et laissez reposer couvert 1 heure;
  • Ajoutez les œufs , le sirop et le sel au mélange de farine, formez une boule et pétrissez 10 minutes à la main (5 minutes avec un mélangeur) ;
  • Ajoutez le beurre coupé en carrés, et mélangez 10 minutes encore* ;
  • Ajoutez les pépites de chocolat en mélangeant, puis laissez reposer couvert 3-4 heures ;
  • Mettez le pétrissage sur une surface farinée et prenez des petites quantités de pâte, donnez la forme d’un petit pain à chaque morceau;
  • Mettez les pains sur un plateau à rôtir tapissé avec du papier parchemin ;
  • Mélangez le jaune d’œuf avec du lait et badigeonner chaque petit pain, laissez-les reposer couvert environ 45 minutes;
  • Préchauffez le four à 180°;
  • Cuisez 25 minutes, laissez-les refroidir avant de les goûter.
  • Conservez-les dans une boite en métal pendant 3 jours max.

* le pétrissage sera très gluant, ajoutez-y seulement un peu de farine pour le retirer de la surface ou du bol du mélangeur.

Panini al latte con gocce di cioccolata

panini al latte con gocce di cioccolata

Ingredienti (per circa 15-18 panini)

260 gr. di farina • 8 gr. lievito di birra fresco • 50 gr. di latte • 15 gr. di sciroppo d’acero (o zucchero) • 2 uova • 4 gr. di sale • 110 gr. di burro • 1 tuorlo d’uovo + latte per spennellare • 120 gr. gocce di cioccolato

Scaldate il latte fino a quando non comincia a bollire, spegnetelo e lasciate raffreddare;
In una ciotola, mettete la farina e al centro formate come un « buco », sciogliete il lievito nel latte raffreddato e versate il liquido al centro, non mescolate, coprite con un po’ di farina presa dai lati e lasciate riposare coperto per 1 ora;
Aggiungete le uova, lo sciroppo d’acero e il sale alla miscela di farina, impastate per 10 minuti a mano (5 minuti con un robot da cucina);
Aggiungete il burro tagliato a quadratini e mescolate per altri 10 minuti *;
Aggiungete per ultime le gocce di cioccolato, mescolate e lasciate poi riposare, coperto, per 3-4 ore;
Mettete l’impasto su una superficie infarinata e prendendo piccole quantità d’impasto, formate i panini;
Mettete i panini al latte su una teglia foderata con carta da forno;
Mescolate il tuorlo d’uovo con il latte e spennellate ogni panino, lasciateli riposare coperti per ancora 45 minuti;
Preriscaldate il forno a 180 °;
Cuocete per 25 minuti, lasciateli raffreddare prima di mangiarli;
Conservateli in una scatola di metallo per 3 giorni max.

* L’impasto sarà molto appiccicoso, aggiungete un po’ di farina solo per rimuoverlo dalla ciotola.

52 thoughts on “Small milk and chocolate buns

Leave a comment